Nieuws Actueel

John Williams: Soms sta je echt met je bek vol tanden

Van onze redactie 14 maart 2015

Image 4804948

Een rubbertje van de wasmachine vervangen, prima. Een lekkende kraan, ook goed. Veel verder gaan de technisch-huishoudelijke vaardigheden van John Williams niet, en dat houdt hij graag zo. In alweer het 9e seizoen van het succesvolle Help, mijn man is klusser! komt weer zo veel leed voorbij, veroorzaakt door mislukte klusacties van die 'handige' echtgenoot of vriend, dat hijzelf het wel uit zijn hoofd laat ooit eigenhandig een verbouwing in gang te zetten. Never nooit niet.

Schrijnend "Wat wij allemaal tegenkomen... Je kunt het met de allerbeste wil van de wereld zelf niet verzinnen'', verzucht Williams. In de hoedanigheid van programmamaker heeft hij inmiddels alle fases van huizen in serieus verval van dichtbij meegemaakt. "Schrijnende situaties. Een familie met 7 kinderen die al ik-weet-niet-hoe-lang in de garage bivakkeert, terwijl hun villa ernaast staat. Dat huis moet afgewerkt worden, maar vader komt er maar niet toe. Een gezin dat het moet doen met een geheel open badkamer, omdat pa zijn werk niet afmaakt. Of het stel van afgelopen week, dat al 3 jaar bij zijn moeder inwoont omdat hij weigert de eigen bouwvallige woning bewoonbaar te maken.

Peuters kruipend over stoffige betonnen vloeren of slapend onder een plafond waar de glaswol uitpuilt, een familie die baddert in een opblaasbadje in de keuken – en dat al jarenlang, dochters die douchen in badpak omdat er geen badkamerdeur is. Williams kan er soms ook met zijn pet niet bij.

Honderden aanmeldingen komen per seizoen binnen van desperate echtgenotes. "We zijn ooit begonnen als programmaatje waarin we zouden laten zien hoe klussen een relatie kan beïnvloeden. Toen hadden we nog geen idee hoe erg het soms uit de hand kan lopen. We komen grote problemen tegen. Soms sta ik echt met mijn bek vol tanden. What the fuck gebeurt hier?!"

Help, mijn man is klusser!. Elke donderdag op RTL 4 om 20.30 uur.