Nieuws Actueel

Johnny Depp in financiële problemen: uitgaven twee miljoen per maand

Het vat met rum van kapitein Jack Sparrow begint nu toch echt leeg te raken. De 54-jarige Johnny Depp, die onlangs nog schitterde in Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, is verwikkeld in een juridisch zwaardgevecht met zijn voormalige managers. De acteur klaagt Joel en Robert Mandel van The Management Group aan voor frauduleuze handelingen en mismanagement, terwijl zij hem dan weer beschuldigen van het over de balk smijten van geld.

De Ondernemer | Foto: ANP 14 juli 2017

Johnny Depp

Onbetaalbaar

In de 17 jaar dat hij wordt vertegenwoordigd door The Management Group verdiende Depp 650 miljoen dollar. Daarvan is 5 procent naar de managers gegaan. De Hollywood-ster wil nu 25 miljoen dollar zien van zijn voormalige managers als schadevergoeding vanwege hun mismanagement, maar zij wassen hun handen in onschuld.

Volgens The Management Group spendeerde de Disney-piraat zo’n 2 miljoen dollar per maand aan zaken als privé-eilanden, Franse kastelen en een enorm jacht. Met niet minder dan 14 residenties wereldwijd zou alleen dat onderhoud al onbetaalbaar zijn – laat staan bovenop de veertig fulltime medewerkers voor 300.000 dollar per maand. Voor nog eens 150.000 dollar per maand liet hij zichzelf en zijn gezinsleden 24 uur per dag beveiligen en ondersteunde hij zijn familie met 10 miljoen dollar. Ook zou hij voor diverse speciaal ingevlogen wijnen maandelijks 30.000 dollar over hebben. Maar, pech voor het managementbedrijf: de rechter heeft nu geoordeeld dat de uitgaven op dit moment niet relevant zijn voor de rechtszaak.

Bank Balances Tell No Lies

Toch kijken de media en fans halsreikend uit naar het verloop van de kwestie. Want hoe kan de man achter Edward Scissorhands zo’n gat in zijn hand hebben? En, vreemder nog, hoe kan hij in vredesnaam schulden hebben? Depp krijgt voor sommige films tot wel 20 miljoen dollar per stuk betaald.

Maar met de vermeende uitgaven van tientallen miljoenen per jaar houdt ook voor Johnny de schoorsteen op met roken – iets waarvoor hij al eerder werd gewaarschuwd door mensen in zijn omgeving. Daarop reageerde de acteur simpelweg met: “Ik zou het niet weten, ik kan mijn 15-jarige zoon niet eens helpen met zijn huiswerk. Ik vertrouw de mensen om me heen gewoon.” Wellicht een wat naïeve houding, die hem nu in de staart lijkt te bijten.

Lees ook: Barack Obama stinkend rijk dankzij memoires en speechen

In januari zal de rechtszaak worden hervat, tenzij er voor die tijd door één van de partijen met de witte vlag wordt gezwaaid.

Ik kan mijn 15-jarige zoon niet eens helpen met zijn huiswerk.

Johnny Depp