Nieuws Actueel

Jolande Bellers wil met Heppinez Mode in Haaksbergen een positieve bijdrage leveren

Van onze redactie 7 oktober 2015

Jolande Bellers Frans Nikkels

"Als ik hier door de straat loop, krijg ik helemaal het vakantiegevoel", merkt Bellers op. "De mensen zeggen elkaar hier allemaal goedendag en maken een praatje met je. Er gaan verschillende verhalen over de Von Heijdenstraat. Bijvoorbeeld dat de loop er niet genoeg inzit. We hebben de voorbije weken heel wat uren geklust en er komen toch echt heel veel mensen door de straat. Als mensen je weten te vinden, komen ze heus wel in de winkel. Daar ben ik van overtuigd."

Natuurgeneeskunde Het pand van voormalig naaimachinehandel Leferink zag er tot voor een paar weken geleden nog donker en stoffig uit. Daar is niets meer van terug te zien. De move van de natuurgeneeskunde naar uitbater van een damesmodezaak is voor Jolande Bellers, die een studie natuurgeneeskunde volgde, niet zo'n hele grote geweest. "Omdat ik altijd al iets met mode heb gehad. De natuurgeneeskunde boeide me evenzeer en nog steeds. Maar het is niet iets waar ik de hele dag mee bezig wil. In een winkel voer je leukere gesprekken dan in een praktijk voor natuurgeneeskunde. In het dagelijks leven heb ik wel heel veel aan die achtergrond. Je doet er enorm veel mensenkennis mee op en dat komt me nu heel goed van pas."

Keus van de ondernemer Er is weer een winkelpand ingevuld in Haaksbergen. De Stichting Centrum Management juicht dat op zich van harte toe. "Aan de andere kant zien we natuurlijk graag een compact centrum", laat Han Brunnekreeft desgevraagd weten. "Het blijft natuurlijk de keuze van de ondernemer. De Von Heijdenstraat is op zich een mooie straat en was in het verre verleden de drukste straat van Haaksbergen. Het versterkt elkaar alleen maar als er weer een winkel bijkomt. Als centrummanagement denken we graag met nieuwe ondernemers mee bij het kiezen van een winkellocatie . Maar dat moeten we dan wel weten."

Positieve bijdrage Jolande Bellers wil met Heppinez Mode een positieve bijdrage leveren aan een meer dynamisch centrum en daar hoort een levendige Von Heijdenstraat bij. "Deze winkel past in deze straat. En ik wil graag van toegevoegde waarde zijn voor het totale winkelbestand in Haaksbergen. Wat de doelgroep van Heppinez is? Meiden van 25 kunnen hier terecht voor mode die je niet op elke hoek van de straat vindt en mijn moeder van 72 kan hier ook slagen. En er komt een collectie grote maten."

Foto: Frans Nikkels