Nieuws Actueel

Jong ondernemersduo opent cafetaria in Nijverdal: ‘Verser kun je de patat niet krijgen’

Van onze redactie 4 juni 2015

Stefan Leusink Ramon Stegenga ivo kruger 1

Ramon moet nog twee toetsen doen op de opleiding verkeerskundig ingenieur, terwijl Stefan zowel een opleiding voedingsmiddelen als detailhandel met succes heeft afgerond. Waar Ramon bijna vier jaar als bijbaantje in een cafetaria heeft gewerkt, daar heeft Stefan een andere link met de horeca. Zijn vader levert namelijk aardappelen aan de horeca, wat tegelijkertijd ervoor heeft gezorgd dat de jongens op één gebied in ieder geval onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrentie.

Verse patatElke ochtend neemt Stefan een paar zakken aardappelen mee naar de cafetaria. „Mijn vader verbouwt aardappelen voor de horeca. We snijden de aardappelen hier in de zaak en koken ze daarna voor. Verser kun je de patat dus niet krijgen”, legt de ondernemer het proces uit. „Bovendien betalen wij veel minder aan inkoopprijs dan je zou betalen bij een groothandel voor zakken patat.”

HorecaHet verkopen zit het tweetal naar eigen zeggen in het bloed. „Mijn opa en oma hebben altijd in de horeca gewerkt, dus dat kun je wel stellen”, vertelt Ramon. Stefan stond vanaf zijn zestiende al op evenementen om de zogenoemde ‘Tornado Joop’ aan de man te brengen.

PromotieSinds anderhalve week is de cafetaria open, de twee vrienden proberen het rustig op te bouwen. Daarom is er ook nog niets aan promotie is gedaan. Dat zal in de toekomst wel gebeuren. „Het is een bewuste keuze. We hebben nu al mensen die weer terugkomen. Sommigen horen het dan weer van anderen en komen dan eveneens een kijkje nemen. Dat komt voornamelijk omdat ze horen van onze eigen gemaakte patat, want dat komt in Nijverdal niet voor. We krijgen veel complimenten en dat is leuk om te horen”, aldus Ramon. Op den duur wil het tweetal de cafetaria ook aanpassen naar zijn eigen smaak. „Dat zal dan misschien iets in de kleur zijn. Maar in principe is alles al aanwezig wat we nodig hebben.”

Duidelijke toekomstplannen hebben Stefan en Ramon nog niet. Ze hopen hun cafetaria tot een succes te maken en kijken daarna wat de toekomst brengt.

Foto: Stefan Leusink en Ramon Stegenga (Ivo Kruger)