Nieuws Actueel

Jonge ondernemer laat grasmaaierbedrijf groeien

De Twentsche Courant Tubantia neemt een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de Reggestreek. In deze editie jonge ondernemer Kristian Klaassen, gespecialiseerd in gebruikmte grasmaaiers.

Van onze redactie 13 mei 2016

Grasmaaierverkoop jonge ondernemer wierden reggestraak lars smook

Van vogelhuisjes bouwen op 8-jarige leeftijd voor de verkoop tot het verhuren van een tuinmachine tijdens zijn studietijd; het ondernemerschap zat er voor de de Kristian Klaassen (21) al vroeg in.

LeverancierDe jonge ondernemer is gespecialiseerd in gebruikte grasmaaiers. Inmiddels is zijn bedrijf, HKD Handelsonderneming Klaassen Dienstverlening, één van de grootste leveranciers in Nederland.

Met hier en daar een uitschieter naar het buitenland en een groeiende klantenkring in de grensregio van Duitsland is hij hard op weg om ook naamsbekendheid in de rest van Europa te krijgen. Een toekomst die hij zeker ambieert. "Het bedrijf groeit aardig. Ik ben in 2009 begonnen in het schuurtje van mijn ouders met één grasmaaier. Die heb ik destijds binnen een week verkocht en toen kon ik er twee kopen."

SleutelenDe zaken lopen zo goed dat hij letterlijk uit het schuurtje knapt en in 2013 een groot pand huurt waar hij zijn voorraad kwijt kan en tevens kan sleutelen. Daar staan momenteel zo'n 200 machines voor de verkoop. Klaassen weet nu al dat het aanbod in de showroom onvoldoende is voor dit jaar.

Vooral particulieren en beginnende zzp'ers weten hem te vinden. "Ik adverteer via Marktplaats. Daar zitten de meeste van mijn klanten. Er is voor iedereen wel een geschikte machine. En anders vind ik wel de juiste grasmaaier voor de klant. De drie meest gewilde merken die ik momenteel verkoop zijn Sabo, Viking en Honda."

Verkoop en reparatiesBehalve de in- en verkoop doet Klaassen ook onderhoud, reparaties en verhuur van benzine- en elektrische maaiers, kantensnijders, kooimaaiers, ruw terreinmaaiers, trimmermaaiers, verticuteermachines en zitmaaiers.

Wie meer wil weten over een passende maaier kan tweede pinksterdag, komende maandag 16 mei, een kijkje nemen. Het bedrijf HKD, Vriezenveenseweg 7b in , houdt open huis van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto: Lars Smook