Nieuws Actueel

Jonge ondernemer sinds drie jaar actief als bedrijfsleider en de spil van Café Budde in Nijverdal

Van onze redactie 22 oktober 2015

Lars Telgenkamp Lenneke Lingmont

"Veertien jaar geleden kochten mijn ouders het, ik werk nu zeven jaar hier", doet Telgenkamp uit de doeken. De jonge ondernemer is sinds drie jaar actief als bedrijfsleider en fungeert als de spil van Budde. "Eerst stond ik alleen in de weekeinden achter de bar, maar dat breidde zich alleen maar uit. Tja, je rolt erin hè? Maar mijn ouders ondersteunen mij nog wel hoor!"

Telgenkamp bezit door de horecaopleiding 'gastheer' over de benodigde kennis om het café draaiende te houden. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken over de stap om bedrijfsleider te worden. "Ik ken iedereen hier, ik ben het gezicht van de zaak. Je rolt er gewoon in. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit voor een baas ga werken."

Thema-avondenNaast alle speciaalbieren op de tap, kunnen gasten bij Budde lunchen, dineren en uitgaan. "Eén keer per maand treedt een bandje op en we organiseren regelmatig thema-avonden", vertelt de barman trots."

Budde BeachBudde is vooral populair geworden door het bekende Budde Beach, het jaarlijks terugkerende zomerevenement van het café. "Dat is ooit begonnen als grapje, door mijn ouders. Ze waren op vakantie in de Sunset Beachbar beland, dat vonden ze erg leuk. Voor de grap hebben ze dat in Nijverdal ook geprobeerd." En met succes. In de zomer toveren Lars en zijn ouders het terras om tot een waar strand. Van bandjes tot beachvolleybaltoernooien: het begin van de Grotestraat herken je niet meer terug. "Het is nu echt een serieus feest."

Betekenis Hoewel ze de naam 'Budde' nooit veranderd hebben, is de betekenis van de naam een enorm raadsel voor de familie Telgenkamp. "Het heeft altijd al zo geheten, ik heb werkelijk geen idee waarom. Misschien was het de achternaam van eigenaar destijds? Zeg het maar. Ik zou het echt niet weten."

Foto: Lenneke Lingmont