Nieuws Actueel

Jongere heeft niets aan arbeidswet

Van onze redactie 4 augustus 2015

Frederique van Gameren 1

Frédérique van Gameren (18) uit Enschede werd vlak voor ze een vaste baan moest krijgen, door Albert Heijn aan de kant gezet. Dat is de praktijk, stelt FNV-bestuurder Henk van der Ploeg. Bedrijven lozen jongeren met een tijdelijk arbeidscontract vlak voordat ze een vaste aanstelling moeten krijgen.

Vaste dienstFrédérique van Gameren is teleurgesteld, maar ook boos. Bij Albert Heijn, waar ze al twee jaar achter de kassa zit, krijgt ze geen nieuw contract. Na twee jaarcontracten achtereen zou ze anders in vaste dienst moeten komen.

Nieuwe caissière Ze ging ervan uit dat ze kon blijven, want haar AH-filiaal zoekt op dit moment wel een nieuwe caissière. Dat is in feite haar baan, stelt ze vast. "Ik zag de manager het briefje ophangen: gezocht... Toen dacht ik: yes, dat komt goed." Maar toen ze bij haar baas werd binnengeroepen, kreeg ze geen vaste aanstelling maar stond ze even later werkloos op de stoep.

In strijd met de wet "Ik weet inmiddels van veel meer mensen met een tijdelijk contract dat ze niet mogen blijven en hun contract niet verlengd wordt. Omdat ze anders een vaste aanstelling moeten krijgen. Er klopt eigenlijk niets van, hoe het gaat. In mijn ogen is dit helemaal in strijd met de nieuwe wet."Haar is verteld, zegt ze, dat Albert Heijn zo min mogelijk mensen in vaste dienst wil hebben. "Het klopt gewoon niet."

AH ontkent Albert Heijn ontkent dat het bedrijf medewerkers met tijdelijke contracten bewust na twee jaar aan de kant zet om te voorkomen dat ze in vaste dienst moeten komen. "We geven nog steeds vaste aanstellingen", aldus een woordvoerder.

Kostenverhaal FNV-bestuurder Henk van der Ploeg stelt vast dat het niet per se om de vaste aanstelling gaat, maar dat het vooral een kostenverhaal is. "Zeker bij supermarkten. Medewerkers worden al gauw 'oud' en dus te duur. Maar dat zeggen de bedrijven niet."

Foto: Frédérique van Gameren