Nieuws Actueel

Jos Brunink begint met winkel Drumkelder.nl in Hengelo

Van onze redactie 6 november 2015

Drumstel ANP

Brunink drumde graag en veel, het laatst met een groepje in kerk God is Liefde aan de Marskant. Kwam graag in de drumspeciaalzaak van Jan ter Maat. „Maar die geeft alleen nog maar les. Je kon er binnen lopen, koffie drinken en ouwehoeren over drummen. Dat mis ik.”

Thuis heeft hij twee drumstellen staan en hij ‘handelt een beetje op markplaats’. Aan de De Wetstraat vond Brunink een geschikt winkelpand voor een redelijke huur. Drumkelder.nl is op donderdagavond en zaterdag geopend. „Kijken hoe het gaat. Ik ben ZZP’er op het gebied van ICT, dat blijf ik er voorlopig bij doen.”

Groot bandjescircuitKlandizie is er volgens hem wel. „Twente heeft een redelijk groot bandjescircuit, er is een muziekschool en Popscool en er zijn privé-drumleraren. Ik denk dat er in Hengelo wel ruimte is voor een drumspeciaalzaak. En blijkt na een jaar dat er geen droog brood te verdienen valt met de winkel, dan gaat de stekker eruit. Dan heb ik het in elk geval geprobeerd.”

De winkel opent om 9.30 uur de deuren. LB Custom Cajóns en Marco Trienen verzorgen van 12.00 tot 16.00 uur workshops en demo’s op cajóns, (‘drumkisten’) die worden geproduceerd door de Hengelose broers Richard en Eduard Lohn.

Foto: ANP