Nieuws Actueel

Jos van Rey uit VVD gezet

Van onze redactie 2 april 2015

Image 4838899

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. ,,De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn'', luidt de korte verklaring.

Omkoping Van Rey was 50 jaar lid van de VVD en schopte het tot wethouder in Roermond en tot Tweede en Eerste Kamerlid. Hij moet nu echter terechtstaan wegens verdenking van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Vorige week werd hij beëdigd als lid van Provinciale Staten van Limburg. Hij werd voor de Volkspartij Limburg met voorkeurstemmen gekozen. Van Rey was aanvankelijk lijstduwer voor de Volkspartij Limburg, en kreeg 3801 voorkeurstemmen, meer dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg die 834 stemmen haalde. De Volkspartij Limburg haalde 1 zetel.

Van Rey haalde tijdens gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar veel stemmen voor weer een andere partij, de nieuwe Liberale Volkspartij Roermond.