Nieuws Actueel

Juichpak overdondert Jumbo

Bram de Vrind 30 mei 2014

Jumbo heeft zich finaal vergaloppeerd met de Juichpakken van Roy Donders. De oranje huispakken van de 'Stylist van het Zuiden' zijn zo'n succes dat de voorraad al is uitverkocht nog voordat het WK überhaupt is begonnen. De hype doet denken aan die met de WK-wuppies van grootgrutter Albert Heijn in 2006, meldt het AD.

Lees ook:

Jumbo bant Roy Donders De beste WK-acties

Zegsman Maurice Nieuwland wil niet zeggen hoeveel Juichpakken Jumbo inmiddels heeft gesleten. "Als iedereen die er eentje heeft het pak daadwerkelijk aantrekt tijdens het WK Voetbal in Brazilië dan zult u ze op heel wat straathoeken tegenkomen." Volgens dagblad Spits zou het gaan om 280.000 stuks.

BijbesteldDe grootgrutter heeft nog eens extra huispakken bijbesteld, maar een tweede bestellingsronde is niet mogelijk. "We zijn volledig overdonderd door het succes. Er is een heuse run ontstaan op de huispakken. Die heeft in onze filialen een drukte veroorzaakt vergelijkbaar met de laatste dagen voor Kerst. Doordat alle pakken zijn uitverkocht, hebben we de webshop moeten sluiten", aldus de woordvoerder.

Over en uitKlanten konden tot voor kort de Juichpakken kopen voor vijf actiezegels (1 actiezegel per 10 euro aan boodschappen) en bijbetaling van 9,90 euro. Nu de webshop is gesloten en daarmee is het ook over en uit voor de Juichpakken.

JuichpettenRoy Donders-fans die hebben misgegrepen, hoeven echter niet te treuren. Binnenkort liggen er juichpetten mét en zonder harde krullen - een handelsmerk van Roy Donders - in de winkels van Jumbo. "We verkopen ook nog steeds 'Roykes', de worstenbroodjes met spek waar Roy zo van houdt", aldus de Jumbo-woordvoerder.