Nieuws Actueel

Jumbo fopt klant met gele trui Zoetemelk op Marktplaats

Bram de Vrind 16 juni 2015

Jumbo supermarkt zoetemelk joop marktplaats 335

De verkoop van Joop Zoetemelks gele trui via Marktplaats, blijkt een stunt van supermarkt Jumbo. De oud-Tourwinnaar liet aan Omroep Brabant weten dat hij zijn kampioenstrui nooit zal verkopen. "Juist daarom is het zo leuk dat iedereen zijn eigen gele trui kan bemachtigen bij Jumbo."

Klanten kunnen vanaf woensdag sparen voor een gratis replica van Zoetemelks gele trui. Wie 25 zegels heeft gespaard, kan zonder bijbetaling via de website een gele trui bestellen.

KastruimteZoetemelk, die zijn trui vorige week woensdag op Marktplaats zette, kreeg meer dan duizend reacties op zijn advertentie. De renner meldde dat hij de trui verkocht 'wegens te kort aan kastruimte' in zijn woning in Frankrijk. "Altijd zuinig op geweest, verkeert in goede staat", meldde hij verder in de tekst.

KampioenDeze zomer is het precies 35 jaar geleden dat Zoetemelk zich als Tourwinnaar in Parijs mocht laten huldigen. Jumbo zag hierin een goed moment aan om heel Nederland te laten weten dat 'in iedereen een kampioen schuilt'.