Nieuws Actueel

Juwelier Deurne: Ze zitten er volkomen doorheen

Rik Nizet 2 april 2014

Het juweliersechtpaar Willy en Marina Sanders uit Deurne is geestelijk zo ontredderd door alle commotie na het doodschieten van twee overvallers in hun zaak, dat ze acuut psychische hulp nodig hebben. Dat meldt De Telegraaf.Lees ook:Juweliersvrouw was in zaakGoldies was onneembare vesting'Marina is geen held'

"Die mensen zitten er volkomen doorheen'', zegt een bron dicht bij het onderzoek. "Ze zijn niet meer in staat normaal contact met de buitenwereld te hebben. Het is ook maar zeer de vraag of ze hun zaak kunnen of willen voortzetten."

Geestelijke hulpIn overleg met justitie wordt geestelijke hulp geregeld. Wel maakt het paar zich grote zorgen over de gevolgen en dan met name eventuele wraakacties uit de hoek van kringen rond de slachtoffers. De politie in Brabant heeft verregaande maatregelen getroffen om het paar en hun woning te beveiligen.Advocaat Kuijpers"Ze houden zich misschien groot maar dit gaat niemand in de koude kleren zitten. De situatie moet nu eerst helemaal rustig worden'', zei hun advocaat Jan-Hein Kuijpers woensdag. "Het zijn verdachten maar ook slachtoffers.''

Kuijpers is sinds dinsdag de advocaat van de verdachte man (53) én zijn vrouw (52). Hij wil nog niet veel kwijt over de inhoud van de zaak. Wie er heeft geschoten op de overvallers, wil hij bijvoorbeeld nog niet zeggen.

VrijlatingVolgens hem ziet het nu wel naar uit dat het Openbaar Ministerie een hele goede beslissing heeft genomen door het echtpaar een dag na de overval vrij te laten omdat het er op lijkt dat ze zichzelf hebben verdedigd. "Geluk bij een ongeluk is dat er beelden zijn", zei hij.