Nieuws Actueel

Juwelier Kormelink stopt in Oldenzaal

Van onze redactie 12 juni 2015

Juwelierszaak Kormelink met eigenaar Chris Nordbeck Robin Hilberink

Na 23 jaar neemt Nordbeck afscheid van Oldenzaal. De 52-jarige ondernemer zegt een prima bod te hebben gehad van Siebel. „Natuurlijk heb ik wel eens geroepen dat ik er wel van af wilde en dat is Siebel blijkbaar ter ore gekomen”, vertelt Nordbeck boven zijn zaak. Hij vertelt dat je de echte liefhebber die meer geld voor kwaliteit willen uitgeven, tegenwoordig met een lampje moet zoeken. „Het is allemaal veel te veel ‘mode’ geworden.”

Byoux-achtigDaarmee doelt de eigenaar van juwelier Kormelink op goedkopere sieraden, goud, briljanten en horloges. „Het is te veel Byoux-achtig. Kijk, ik heb hier colliers van 4200 euro, maar ook voor 142 euro. Ik hoef je niet te zeggen waar dan voor gekozen wordt. Mensen willen anno 2015 vaker kunnen wisselen.”Kormelink is misschien wel té exclusief. De internetbranche heeft ook zijn invloed, maar volgens Nordbeck vooral op horloges. „Sieraden wil je toch passen, kijken of het mooi staat.”

Naar 60 winkelsDonderdagavond deelde hij zijn personeel mee dat hij stopt met zijn juwelierszaak. De vier parttime verkoopsters en de goudsmid hebben volgens Nordbeck een gerede kans dat ze bij Siebel hun baan houden. Siebel wil in Nederland van 36 naar 60 winkels.

Eigenaar Chris Nordbeck voor zijn juwelierszaak Kormelink, die hij heeft verkocht aan de keten Siebel. Foto: Robin Hilberink