Nieuws Actueel

'Juweliersvrouw Deurne alsnog aanpakken'

Bram de Vrind 3 oktober 2014

De nabestaanden van één van de doodgeschoten overvallers in Deurne willen dat de juweliersvrouw alsnog wordt aangeklaagd. Dat heeft advocaat van de familie Peter Plasman bekendgemaakt, meldt de NOS.

Lees ook:

Hartverscheurende 112-melding juweliersvrouwEigen schuld, dikke bult'Ze zitten er compleet doorheen'Juweliersvrouw was in zaakGoldies was onneembare vesting'Marina is geen held'

Daartoe beginnen de familieleden een zogeheten artikel 12-procedure bij het gerechtshof. Dat kan het Openbaar Ministerie dan opdragen om de vrouw alsnog te vervolgen.

"Mijn cliënten vinden deze zaak zeer ernstig en ze hebben toch nog wel een aantal grote vragen bij wat er is gebeurd", zegt Plasman tegenover de NOS. "Daarom willen ze dat de rechter het laatste woord heeft."

De vrouw schoot de twee overvallers dood met het vuurwapen dat haar man aanschafte. Ze is niet strafbaar omdat ze haar man en zichzelf verdedigde, oordeelde het OM.

Het is volgens de advocaat niet per se zo dat de familieleden denken dat het geen noodweer is, maar ze willen graag dat de rechter daarover oordeelt.

Het is niet bekend hoe de nabestaanden van de andere doodgeschoten overvaller tegen eventuele vervolging aankijken.