Nieuws Actueel

'K3 Josje had geen wurgcontract'

Bram de Vrind 23 maart 2015

K3 josje huisman wurgcontract 335

Meidenband K3, de cashkoe van Studio 100, is niet uiteengespat wegens een wurgcontract dat bandlid Josje Huisman zou zijn aangesmeerd. Dat zegt topvrouw Anja Van Mensel in een interview met de Belgische zakenkrant De Tijd.

Woensdag werd bekend dat K3 in haar huidige opzet met bandleden Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman ophoudt te bestaan. In de media gonste het van de geruchten als zou bandlid Josje Huisman, die er later was bijgekomen, een wurgcontract zijn aangesmeerd.

Eén telefoontjeVan Mensel ontkent dat tegenover De Tijd: "We geven geen informatie over contracten. Maar kom, denken jullie echt dat we het ons kunnen veroorloven om te werken met wurgcontracten? Er lopen hier 200 getalenteerde mensen rond, die kan je niet onderbetalen. En dat geldt dan nog eens dubbel voor iemand die permanent in de schijnwerpers staat en die met één telefoontje de voltallige pers kan mobiliseren."

CashkoeStudio 100 begint dit najaar een zoektocht naar nieuwe meisjes voor de razendpopulaire band. Of dat een poging is om een cashkoe in leven te houden? "Natuurlijk is K3 belangrijk voor Studio 100. Je moet daar dus ook zakelijk naar kijken. Maar wij vertrekken altijd vanuit de inhoud. De verkoop volgt daaruit", aldus Van Mensel.

Draak"We zijn nu bijvoorbeeld bezig met iets nieuws rond een draak. Uit commerciële hoek kwam de vraag of we die draak geen bijzondere kleur konden geven, omdat de rekken al vol liggen met groene draken. Wel, het werd toch een groene draak, omdat draken nu eenmaal groen zijn. K3 is voor de volle 100 procent een mooi verhaal. En daar hebben journalisten het moeilijk mee. Too good to be true? Ja, het is fictie natuurlijk. Maar toch vooral heel erg hard werken. Permanent bezig zijn, permanent vernieuwen."

BumbaVan Mensel ziet het niet als een zakelijke ramp als de meidenband uit het porfolio zou wegvallen. "We hebben ook Ghost Rockers en Mega Mindy. Prinsessia loopt goed, Bumba is groot, Maya de Bij ook, en ga zo maar door. Wij hebben vijftien personages. Studio 100 is geen stoel die op één poot rust. Hoeveel omzet K3 bijdroeg? Ik weet dat, anders was ik een slechte CEO, maar ik zeg het niet. Een top 3-product. Even belangrijk als de iPhone voor Apple? Neen, dat is overdreven. Studio 100 heeft dan een paar iPhones in zijn rangen."