Nieuws Actueel

Kabinet reageert eind maart op gasrapport

Van onze redactie 23 februari 2015

Kamp gaf vorige week al een eerste, korte reactie, maar studeert nu op een uitgebreider antwoord. Kamp verwacht die ,,reeds eind maart'' namens het kabinet naar de Kamer te kunnen sturen. Het kabinet heeft normaal gesproken zes maanden de tijd om te reageren op een rapport van de OVV. Het is de ambitie om dat nu veel sneller te doen: zo spoedig én zo zorgvuldig mogelijk, aldus Kamp.

Risico's De OVV concludeerde vorige week in zijn rapport dat alle bij de gaswinning betrokken instellingen en het ministerie van Economische Zaken de afgelopen decennia vooral oog hadden voor de financiële opbrengsten van de gaswinning en nauwelijks voor de risico's voor de Groningers.

GroenLinks zal er in de Kamer op aandringen het debat toch eerder te voeren. ,,Het is heel raar dat minister Kamp nu nog een maand zegt nodig te hebben om te reageren op een rapport dat hij allang kent en becommentarieerd heeft”, aldus GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren. ,,Ook de minister zou toch doordrongen moeten zijn van de urgentie van de feiten die de OVV aan het licht brengt. Het gaat hier over de veiligheid van de Groningers.”

In de Tweede Kamer vinden het CDA en de Partij voor de Dieren dat het kabinet de Groningers excuses moet maken voor alle schade als gevolg van de gaswinning.