Nieuws Actueel

Kairos TBand verandert je horloge in een smartwatch

Van onze redactie 24 april 2015

Image 4878888

Wat is het precies? De TBand van Kairos is een slim horlogebandje dat beschikbaar is in drie varianten. Het basismodel, de TBand ND, heeft geen display. Dit bandje houdt je beweging en lichaamstemperatuur bij en kan notificaties geven door middel van trillen en LED. De HD-versie heeft een gebogen LED-scherm dat informatie kan geven over je sportprestaties. Kies je voor de OD-versie, dan heb je een gebogen OLED-scherm waarop je tekst en foto's kunt weergeven in combinatie met diverse apps op je smartphone.

Wat maakt het bijzonder? Smartwatches zijn er inmiddels aardig wat, maar daarmee vervang je je oude horloge. Met de TBand hoeft dat niet, omdat je dit bandje kunt combineren met het horloge dat je al hebt.Zijn er nadelen? De TBand is aardig aan de prijs: de simpelste variant kost 199 dollar (184 euro), de duurste 299 (276 euro). Voor dat geld heb je ook een compleet nieuwe high end smartwatch met veel meer functionaliteiten. Ook is het design vrij mannelijk, waardoor het lastiger te combineren is met vrouwenhorloges.

Vind ik leuk? Voor wie moeilijk afscheid kan nemen van zijn of haar horloge, is de TBand een uitkomst. In vergelijking met de nieuwste smartwatches mist het echter nog wel wat functionaliteiten, zoals het kunnen opnemen van telefoongesprekken of het luisteren van muziek. Het is de vraag of de TBand in dat opzicht genoeg biedt om de complete smartwatches het hoofd te kunnen bieden.