Nieuws Actueel

Kaldi's crowdfundklapper: 80.000 euro in 25 minuten

Caroline Spilt 9 oktober 2015

Kaldi koffie thee collin crowdfund groot

Nog dit jaar opent Kaldi Koffie & Thee de deuren van een nieuwe vestiging aan de Kremerstraat in het hart van Bergen op Zoom. Samen met zijn aanstaande vrouw wordt ondernemer René Franken de trotse eigenaar van de speciaalzaak waar iedereen voortaan terecht kan voor alles op het gebied van koffie en thee. De benodigde financiering voor de zaak verkreeg Franken via een uitzonderlijk succesvolle crowdfund campagne: in slechts 25 minuten staken 74 investeerders via het platform van Collin Crowdfund met elkaar 80.000 euro in zijn onderneming.

René Franken heeft een passie voor horeca en ondernemen. Voor hij aan het Kaldi avontuur begon was hij vijf jaar lang eigenaar van Restaurant Vliegveld Hilversum waar hij veel ervaring opdeed op het gebied van gastronomie en gastvrijheid. Met de opening van Kaldi in het hart van Bergen op Zoom begint hij samen met zijn aanstaande vrouw Monique aan een nieuw avontuur waarbij alles draait om koffie en thee.

Franken: “Bij Kaldi hebben we álles in huis om te genieten van koffie en thee. Natuurlijk de perfecte koffie om direct te nuttigen, maar ook kwalitatieve theesoorten, koffiebonen of chocola voor thuis. En voor een écht goede espressomachine moet je straks ook bij ons zijn. En dat alles op een toplocatie in een prachtige stad.”

Ongekend succesOm zijn droom te realiseren klopte Franken aan bij het platform van Collin Crowdfund. Samen met het hoofdkantoor van Kaldi en met ondersteuning vanuit Collin Crowdfund werd een goed plan neergezet dat de basis vormde voor een zeer succesvolle campagne: In een klein half uur werd de lening volgeschreven. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de 74 investeerders een vaste jaarlijkse rente van 7,5 procent. Franken: “Een ongekend succes. Dit hadden we niet verwacht. Het wordt druk de komende weken, maar ik heb er heel veel zin in.”

26e vestigingKaldi Bergen op Zoom wordt de 26e vestiging van Kaldi in Nederland. Kijk voor meer informatie over Kaldi op www.kaldi.nl .