Nieuws Actueel

Vandaag: Dijsselbloem overwoog ABN-top weg te sturen

Van onze redactie 9 april 2015

Image 4847436

Die werden twee dagen later teruggedraaid, maar de verontwaardiging erover is maar ten dele gaan liggen. Kamerleden uitten zich dinsdagavond in een gesprek in de Kamer nog bijzonder kritisch tegenover president-commissaris Rik van Slingelandt van ABN AMRO. Meerdere Kamerleden vonden de antwoorden van Van Slingelandt, die de teruggedraaide salarisverhogingen verdedigde, stuitend en ontluisterend.

Dijsselbloem zal donderdag opnieuw moeten uitleggen waarom hij de salarisverhoging bij ABN niet heeft tegengehouden en waarom hij de Kamer er niet eerder duidelijk over informeerde. De PvdA-minister heeft al toegegeven dat hij dat in een debat vorig jaar oktober duidelijker had moeten doen. Dan was de commotie er toen geweest, en niet vlak voor hij een kabinetsbesluit over de beursgang plande.

Partijen als de SP en GroenLinks zullen het debat donderdag opnieuw aangrijpen om te pleiten voor afstel of uitstel van de beursgang. Premier Mark Rutte zei vorige week dat een beursgang voor het einde van dit jaar nog mogelijk is. Volgens Dijsselbloem is dat zelfs in principe nog het streven.