Nieuws Actueel

Kamerdebat over massaontslag bij Philip Morris

Jeroen Jansen 8 april 2014

De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de voorgenomen sluiting van de sigarettenfabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom. Op initiatief van de SP willen veel fracties bekijken wat de politiek nog kan betekenen voor de ruim 1200 mensen die hierdoor hun baan verliezen, zo'n 90 procent van het totale personeelsbestand.

Lees ook:Philip Morris gaf een feestjeAlles over Philip Morris'Ik werk al 32 jaar bij Philip Morris'Officiële verklaring Philip MorrisOverzicht: Alle massa-ontslagenTips: De grootste ontslagblunders

Het kabinet gaf vrijdag aan niets te kunnen doen tegen de sluiting. De ministeries van Economische Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zullen wel samen met de provincie kijken naar mogelijkheden om de werknemers van Philip Morris aan ander werk te helpen.

Wanneer het debat met minister Henk Kamp (Economische Zaken) en mogelijk ook met zijn collega Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) plaatsvindt, is nog niet bekend. Voorafgaande aan het debat moet het kabinet nog een brief over de sluiting en de gevolgen ervan naar de Kamer sturen.