Nieuws Actueel

Kamervragen over angst voor politie-uniform

Van onze redactie 12 maart 2015

Image 4803829

Herkenbaar uniform Dit naar aanleiding van berichtgeving in deze krant. De Nationale Politie wil 1.200 medewerkers van Forensische Opsporing en Verkeersongevallen analyse gaan verplichten om een herkenbaar politie-uniform te gaan dragen.

Onveilig Forensisch rechercheurs hebben daar echter grote bezwaren tegen. Ze voelen zich niet veilig 'in het blauw' omdat ze in veel gevallen geen bewapening dragen, maar in uniform wel verwachtingen bij burgers wekken.

Ongewapend SP-kamerlid Nine Kooiman wil van de minister onder andere weten hoe de verplichting voor forensisch rechercheurs om ongewapend een uniform te dragen valt te rijmen met het advies dat de korpsleiding juist onlangs deed om zo veel mogelijk een wapen te dragen in uniform vanwege de terreurdreiging.

De Nationale Politie heeft vanwege de commotie onder forensisch medewerkers van de politie het verplicht dragen van het uniform opgeschort. De SP wil ook van justitie en veiligheid weten waarom er niet helemaal wordt afgezien van die uniformplicht.