Nieuws Actueel

Kandidaten Young Technology Award bekend

Van onze redactie 10 november 2015

Technologiethinkstock

ENSCHEDE - Zes startende technologiebedrijven zijn genomineerd voor de Young Technology Award 2015. Het gaat om 360SportsIntelligence, KITE Robotics, LipoCoat, SoundEnergy en TriboForm uit Enschede en Symetrics uit Apeldoorn. De verkiezing staat sinds dit jaar open voor bedrijven uit heel Nederland. Van de 22 start-ups die zich meldden, waren er zes afkomstig van buiten de regio. De finale is op 8 december in de Grote Kerk in Enschede.

360 SportIntelligence ontwikkelde een systeem dat videoanalyse van sportwedstrijden vergemakkelijkt. KITE Robotics komt met een geautomatiseerd systeem voor het wassen van ramen en gevelreiniging op de markt en LipCoat ontwikkelde een methode waardoor contactlenzen minder irriteren in het oog.

Gebouwen koelen met gebruik van geluidsgolven moet mogelijk worden door SoundEnergy en TriboForm Engineering ontwikkelde software voor het stimuleren van wrijving en smering in productieprocessen. De enige finalist van buiten de regio, Symetics, ontwikkelde software die institutionele beleggers moet helpen bij hun beleggingsstrategie.