Nieuws Actueel

Kantoortoilet is vluchtplek

Lotte Grimberg 7 november 2014

Het toilet op kantoor is dé plek voor een momentje voor jezelf. SCA, de fabrikant van onder meer Tena Lady, deed er onderzoek naar en kwam er achter dat er heel wat zakelijke frustraties worden afgereageerd. Werknemers doen dat graag in een schoon en fris toilet. Puntje van aandacht: uit Engels onderzoek blijkt dat je bureaublad wellicht smeriger is dan het toilet op je werk.

Factor, het platform voor de facility professional, bericht over het onderzoek van SCA . Werknemers gebruiken de wc als ideale locatie om:

- te sms'en of whatsappen (12 procent)- frustratie af te reageren (6 procent)- privégesprekken te voeren (5 procent)- te eten (4 procent)- lichamelijke oefeningen te doen (1 procent)- Powernap of uithuilen (3 procent)

ViesEen andere uitkomst uit het onderzoek is dat er op het gebied van de hygiëne nog een flinke inhaalslag valt te maken. Een derde van de deelnemende werknemers zou het op prijs stellen als hun werkgever meer aandacht besteedt aan de staat van toiletten op de werkvloer. Twintig procent van de ondervraagden is ontevreden over de hygiëne van de toiletruimte en één op de drie heeft het gevoel dat er onvoldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. "Voor werkgevers en facilitaire organisaties is het van belang om te begrijpen dat toiletten op het werk van tijd tot tijd gebruikt worden als sociale ontsnappingsruimte", zegt Renée Remijnse, Marketing Manager Benelux bij Tork, een merk van SCA.

Grootste ergernissenTop 5 grootste ergernissen met betrekking tot toiletten op de werkplek, op basis van een analyse van Tork:

1. Onhygiënische / vieze toiletten (64,8 procent)2. Onfris ruikende toiletruimte (61,2 procent)3. Ontbrekend toiletpapier (54,5 procent)4. Ontbrekende mogelijkheid om handen af te drogen (32,5 procent)5. Ontbrekende of groezelige handzeep (28,4 procent)

Lees verder