Nieuws Actueel

Kat overleeft tien minuten wasmachine

Van onze redactie 12 november 2014

​Wasmachine Zorro is een ruim twee maanden oud katje, dat zich ongezien in de wasmachine had genesteld. „Ik had er een wasje in gedaan en vulde dat later aan met nog een paar spullen. Toen moet Zorro er al in hebben gelegen. Ik heb niks gezien en hij maakte ook geen geluid”, zegt zijn baasje. Dat Zorro in de wasmachine zat, kwam aan het licht toen de kinderen de kat zochten. Ze konden Zorro nergens vinden en ook hun moeder speurde vergeefs naar het huisdier. „Toen dacht ik opeens: oh jee, hij zal toch niet in de wasmachine zitten?”

Kletsnatte Zorro Daar zat de kat dus wel. De Oldenzaalse haalde een kletsnatte Zorro uit het apparaat. Ze droogde hem met doeken af. Alles leek goed te gaan, maar in de loop van de nacht kreeg het beestje klachten. Hij wilde nauwelijks drinken en eten en had last van zijn oogjes. Op vrijdagmorgen ging de Oldenzaalse katten liefhebster met Zorro naar dierenarts Anne Fleur te Lintelo, van de Dierenartsenpraktijk Oldenzaal. „Ik hoorde wat geluid op de longen en was bang dat de kat een verslik longontsteking zou krijgen doordat er vuil water in zijn longblaasjes terecht was gekomen.”

Zuurstof kooi De dierenarts gaf pilletjes en antibiotica om dat te voorkomen. Toch werd Zorro zaterdags benauwd en uit onderzoek bleek dat hij tóch een longontsteking had. De kat moest van zaterdagmiddag tot zondagavond in een zuurstof kooi. Daar knapte hij van op.„Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen”, zegt Zorro’s bazin. „Maar ik kijk voortaan wel uit! Als ik alvast wat was in de machine doe, is het gevaar groot dat een kat daar op gaat liggen. Mij zal het niet weer gebeuren.”