Nieuws Actueel

Kater verleden tijd dankzij wonderdrankje

Bram de Vrind 7 oktober 2014

Nooit meer met een kater naar het werk na een uit de hand gelopen bedrijfsborrel. Volgens het 'Hangover Information Center' (HIC) in Amsterdam is het zo ver, dankzij het wonderdrankje Reset.

Het drankje (5 euro per flesje) moet niet worden verward met Oral Rehydration Salts, zegt Willem van Aken van het HIC tegen het Parool. "Dat regelt alleen het vocht in je lichaam, dit drankje geeft een boost aan je lever."

"Wanneer je lever de alcohol afbreekt, maakt hij acetaldehyde aan. Dit is een naar stofje, want hierdoor voel je je de volgende dag als een natte krant." Reset helpt je lichaam de acetaldehyde sneller op te ruimen.

Is dit te mooi om waar te zijn? Misschien wel. De werkzaamheid van het drankje is niet heel uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd. Het drankje van apotheker Jan van der Lenden werd getest tijdens een avondje drinken bij een studentenvereniging.

De ene helft kreeg het werkzame drankje en de andere helft een placebo. De volgende ochtend moesten ze een enquête invullen over hoe katerig ze zich voelden. De uitkomst stemde hoopvol volgens de uitvinder: tachtig procent van de deelnemers die het werkzame drankje kregen, voelde zich beter.