Nieuws Actueel

Katy Perry best betaalde artiest

Van onze redactie 10 december 2015

Katyperryviezehanden1065

Katy Perry mag zich de best betaalde artiest ter wereld noemen. Perry verdiende in 2015 bijna 124 miljoen euro. Dat maakte het Amerikaanse zakenblad Forbes bekend.

De zangeres is na de boksers Floyd Mayweather en Manny Pacquiao, die steenrijk werden door hun gevecht van de eeuw, de best verdienende beroemdheid ter wereld. Perry gaf 126 shows, meer dan elke andere act uit de top-10 in die 12 maanden deed. One DirectionOp de plaatsen twee en drie in de top-100 staan respectievelijk One Direction met ruim 119 miljoen euro en zanger Garth Brooks met ruim 82 miljoen euro. Taylor Swift was goed voor een vierde plaats met 73 miljoen euro en de band The Eagles sluiten de top 5 af met 67 miljoen euro.

GoudmijnenWereldtournees zijn tegenwoordig de goudmijnen voor artiesten. Katy Perry is daar het levende bewijs van. Haar laatste cd Prism kwam uit in 2013 en sindsdien treedt ze vooral op met haar Prismatic World Tour. Per concert incasseert ze daar zo’n 2 miljoen dollar mee. In combinatie met sponsordeals met onder meer H&M en Coty, maakt het haar tot topverdiener van de muziekindustrie.