Nieuws Actueel

KFC verkoopt eetbare koffiekop

Lotte Grimberg 27 februari 2015

KFC gaat experimenteren met eetbare koffiebekers in zijn Britse restaurants. De bekers zijn gemaakt van koekdeeg met een laagje hittebestendige witte chocolade. Om de beker zijn uiterlijk mee te geven is de buitenkant van suikerpapier.

Het in gebruik nemen van de eetbare koffiebeker valt samen met de introductie van Starbucks Seattle's Best Coffee. Het wordt dan mogelijk om bij Kentucky Fried Chicken ook een heerlijke kop koffie te bestellen.

De koffiekop van KFC is overigens niet de eerste eetbare koffiebeker. Lavazza, de Italiaanse Koffiebrander, ging ze voor.Bijzonder eten

36.000 euro voor theelepelEen hapje kaviaar van de rug van de hand was nog nooit zo duur. Een Oostenrijkse viskweker heeft een nieuw soort kaviaar uitgevonden die 36.000 euro per theelepel kost. De kaviaar van viskweker Walter Gruell (51) en zijn zoon Patrick (25) kreeg de naam Strottarga Bianco en is afkomstig van de zeldzame albinosteur. De heren drogen het kostbare product, voegen er 22-karaats eetbaar bladgoud aan toe en raspen het tot een smeerbare goudgele crème. Lees meer.

Dodelijke muskusrat op menuLevensbedreigende rattenziekte of niet, de muskusrat blijft op het menu bij Restaurant Proeverij De Pronckheer in Cothen. "Paling, gans en eend komen ook uit de sloot, moet je die dan ook van de menukaart halen?", zegt eigenaar Arjan Smit tegen Nieuws.nl. Smit reageert daarmee op de Unie van Waterschappen, die het stellig afraadt om exemplaren van de woelmuissoort te eten. De beestjes kunnen de ziekte van Weil bij zich dragen, in de volksmond ook wel rattenziekte genoemd. Lees meer.