Nieuws Actueel

Kia showt nieuwe elektronica op CES

Rik Nizet 11 januari 2014

Kia geeft acte de présence op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas met nieuwe info- en entertainmentsystemen, gericht op het comfort en veiligheid van bestuurder en inzittenden.

Insteek van de nieuwe technologieën is om de bestuurder optimaal te informeren zonder de ogen van de weg te hoeven halen. Het User-Centered Driver-concept (UCD) is de spil in dit alles, waarbij informatie als snelheid, navigatie en verkeersinformatie wordt gepresenteerd op een 18-inch (!) head-up display. Op het 12,3-inch TFT-LCD-scherm in het dashboard wordt de belangrijkste voertuiginformatie weergegeven. Driedimensionaal.

UVO VRHet bedienen van de boordsystemen kan op diverse manieren, bijvoorbeeld via eenvoudige handgebaren, die worden opgevangen door diverse (infrarood)camera’s en sensoren in het interieur. Ook is het mogelijk om met je stem systemen te bedienen dankzij het UVO VR (Voice Recognition) systeem, waarmee bestuurders berichten kunnen dicteren, favoriete muziek kunnen selecteren of de weg kunnen vragen.Lees verder.