Nieuws Actueel

Kim Dotcom lanceert 'veilige' chatdienst

Van onze redactie 22 januari 2015

MegaChat gebruikt zogeheten end-to-end-encryptie. Daardoor is het chatverkeer tussen twee mensen van verzending tot ontvangst beveiligd tegen afluisteren.

50GB Dotcom lanceerde de clouddienst Mega in januari 2013 met veel bombarie. De met Dropbox concurrerende dienst wordt gezien als de opvolger van de door de FBI uit de lucht gehaalde bestandsdeeldienst MegaUpload, maar volgens Dotcom is Mega substantieel anders. Mega focust zich niet op het delen van bestanden, maar op het 'veilig' kunnen opslaan van je data in de cloud. Anders dan bij veel concurrenten krijgen gebruikers bij Mega met een gratis account direct 50GB opslagruimte. Bij de concurrentie blijft dit doorgaans tussen de 5GB en 15GB steken.

Naast MegaChat, zegt Dotcom met nog een nieuwe dienst bezig te zijn: muziekservice Baboom. Wanneer Baboom online gaat, is niet bekend, maar als het in de lucht is, moet het gaan concurreren met Spotify en iTunes. Gebruikers kunnen in Baboom hun eigen muziek opslaan en er muziek kopen die rechtstreeks door artiesten wordt aangeboden.