Nieuws Actueel

Kim-Lian en Kees Tol delen gevoel voor humor

Van onze redactie 6 maart 2015

Image 4795479

"We leerden elkaar kennen toen we samen Show Vandaag presenteerden. Daar was na een minuut al de toon gezet'', vertelt Kim-Lian. "We wisten dat we elkaar leuk gingen vinden en veel lol met elkaar zouden hebben. Dat is wat De Nationale Tweelingstest ook nodig heeft. We delen hetzelfde gevoel voor humor. Dat maakt die hele lange draaidagen heel erg leuk'', vervolgt de presentatrice.

Kim-Lian en Kees vroegen SBS of ze iets samen mochten doen. ''De Nationale Tweelingtest past precies bij ons. We waren meteen enthousiast", zeg Kim-Lian. Kees vult haar aan: "We kunnen lekker onszelf zijn. Er is ruimte voor humor en een grap. Het is niet al te serieus, waardoor we goed uit de verf komen."

Ander geluid Kees Tol zou zich op glad ijs begeven met uitspraken over de verwachte kijkcijfers van zijn nieuwe programma. ''Dat doe ik dan ook niet." SBS6 programmeert De Nationale Tweelingtest tegenover The Blacklist op RTL4 en Radar op NPO 1. Kees: ''Wij komen echt met een ander geluid. Daardoor kan het zomaar eens een succes worden. Ik geloof in het programma. Ik denk dat we trots kunnen zijn."

Kees is meer bezig met kijkcijfers en de spanning rond een nieuw SBS-programma dan Kim-Lian, erkent de Volendammer. "Kim gaat daar makkelijker mee om. Ik ben echt gespannen voordat de kijkcijfers bekend zijn, dat had ik ook vorig jaar met mijn programma Hollands Beste Bloemstylist. Dat is niet altijd goed. Ik moet ook uit kunnen gaan van de kracht van het programma."

Kim-Lian: ''Commerciële televisie draait om de kijkcijfers. Maar ik heb wat meer afleiding met drie kinderen thuis. Kees gaat om acht uur 's ochtends de kijkcijfers checken. Ik ben dan met heel andere dingen bezig die mijn volle aandacht vragen: luiers verschonen en broodtrommeltjes vullen. Ik kan het wat makkelijker loslaten, want ik moet gewoon focussen op de kinderen op dat moment.”