Nieuws Actueel

Kirby and the Rainbow Paintbrush: Leuk voor jong en oud

Van onze redactie 22 mei 2015

Image 4942374

Kirby komt in actie als zijn geliefde Dream Land wordt bestolen. Niet van geld of goud, maar van de kenmerkende kleuren die het land nou juist zo vrolijk maken. Dit pikt onze held natuurlijk niet. Het wordt springen, rollen en vliegen om Dream Land weer in ere te herstellen.

Leuke klus Gelukkig is dat een hele leuke klus. In Rainbow Paintbrush bestuur je Kirby namelijk niet met de gebruikelijke toetsen, maar met de stylus (het stokje dat je achterin je Wii U-controller vindt). Door gekleurde draden op het scherm te tekenen verplaats je Kirby. Hij laat zich als een balletje meeslepen door de draden die jij voor hem tekent. Dit werkt alleen niet alleen erg goed, het creëert ook leuke nieuwe spelmogelijkheden. Zo kun je de draden ook gebruiken om gevaarlijke lasers te blokkeren of de raketten die je afschiet naar het juiste doel te begeleiden.

Rakketten afschieten? Ja, zoals gezegd neemt Kirby verschillende gedaantes aan. Zo verandert hij soms plots in een duikboot of tank. Het leuke hieraan is dat het spel ook meteen anders speelt. Je bent bijvoorbeeld ineens veel sneller of sterker door je metamorfose. Een welkome afwisseling, die de game verrassend en leuk houdt.

Klei De reden dat Kirby zo makkelijk vormen aan kan nemen is misschien wel omdat de hele game opgebouwd is uit klei. Zagen we onze held in Kirby’s Epic Yarn nog in een wereld van stof en draad; in dit Wii U-deel is Dream Land geboetseerd. Alle omgevingen, vijanden en zelfs Kirby zelf zijn van klei. Een stijl die er prachtig uitziet en ook grappige situaties oplevert. Zo ben je soms plat als een dubbeltje of beïnvloed je stukken klei met je stylus.

De aansprekende stijl maakt de game zeer geschikt voor jonge gamers, maar ook voor ervaren spelers is Kirby uitdagend genoeg. De ontwikkelaars hebben het verschil in vaardigheden mooi opgelost door spelers vrijwel nooit vast te laten lopen. Ga je telkens af of lukt het niet die lastige eindbaas te verslaan? Dan zal de game je aanbieden het level over te slaan en een level later weer in te laten stappen. Een trotse gamer neemt dit aanbod natuurlijk niet aan, maar voor jonge gamers is het een prima oplossing als het echt even te lastig wordt.

Vind je het alleen te saai worden? Met een druk op de knop kun je ook nog eens drie familieleden laten meespelen. Wel zo gezellig.

Kirby and the Rainbow Paintbrush. Platform: Wii U. Release: nu in de winkel. Prijs: € 39,99.