Nieuws Actueel

Klacht Jumbo over Coop in Den Ham is ‘onterecht’

Van onze redactie 6 november 2015

Arjon Sportel Bert Kamp

Laatstgenoemde is de eigenaar van de Jumbo supermarkt aan de Grotestraat 2 in Den Ham. Het bedrijf heeft in het Brinkdorp nu een directe concurrent omdat Jumbo en Coop op dezelfde klanten mikken.

Coop zit in het voormalige onderkomen van Foto Konijnenberg, dat tegenwoordig werkt vanuit een pand op bedrijventerrein de Kroezenhoek. De supermarkt van manager Arjon Sportel heeft haar deuren sinds eind oktober geopend.

BestemmingsplanVolgens de indieners van het handhavingsverzoek is het gebruik van het pand aan de Ommerweg als supermarkt in strijd met het geldende bestemmingsplan. Daar denkt het college anders over. In een besluit hierover schrijft het college: ‘Het veranderen van het feitelijke gebruik van winkel voor foto- en videoapparatuur naar supermarkt is rechtstreeks bij planologisch recht toegestaan.’

Het college verwacht overigens dat de verzoekers geen genoegen nemen met het besluit en naar de rechter stappen. Veldkamp verwijst naar C1000 Vastgoed BV op de vraag of er vervolgstappen worden ondernomen.

Foto: Arjon Sportel, manager van de Coop in Den Ham. (Bert Kamp)