Nieuws Actueel

Klein herstel op afwachtende beurzen

Van onze redactie 14 september 2015

Image 5238953

,,De beurzen laten een klein herstel zien na de flinke verliezen tijdens de laatste twee sessies. De handel blijft echter bewegelijk. Iedereen wacht op wat de Fed gaat doen en tot het besluit op donderdag zal er waarschijnlijk weinig gebeuren", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. ,,De kans op een renteverhoging is 50-50, maar waarschijnlijk zal de Fed nu nog niets doen vanwege de onzekerheid over de impact van de economische onzekerheid rond China", benadrukte de marktkenner.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,4 procent hoger op 431,82 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 636,91 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,3 procent, Londen klom 0,8 procent.

RELX

Grootste stijger in de AEX was informatieleverancier RELX met een winst van 1,8 procent. Het aandeel profiteerde van een adviesverhoging door Exane. Digitaal beveiliger Gemalto stond onderaan met een verlies van 3,5 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Baggeraar Boskalis volgde met een verlies van meer dan 3 procent na een adviesverlaging door ING.

In Zürich verloor Credit Suisse 1 procent. De Zwitserse bank zal naar verluidt volgende maand zijn ,,strategische veranderingen" aankondigen. Als onderdeel van de reorganisatie wil Credit Suisse zijn private bankactiviteiten in de Verenigde Staten verkopen. Ook zou het management van de bank op de schop gaan.

Euro

Sabadell daalde 0,6 procent in Madrid. Volgens Spaanse media onderzoekt de Spaanse bank een bod op de hypotheekgerelateerde portefeuille van de Britse genationaliseerde bank Northern Rock and Bradford & Bingley.

De euro bleef vrijwel onveranderd op 1,1328 dollar. Een vat Amerikaanse olie daalde een fractie in prijs tot 44,62 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder en werd verhandeld voor 47,77 dollar per vat.