Nieuws Actueel

AEX zakt iets weg in tamme handelssessie

Van onze redactie 17 juli 2015

Image 5089934

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,2 procent hoger op 501,98 punten. Amsterdamse hoofdindex koerst daarmee af op een weekwinst van zo'n 4 procent. De MidKap won 0,1 procent, tot 740,73 punten. De beurs in Parijs steeg 0,1 procent. De DAX in Frankfurt daalde 0,2 procent en de Londense FTSE-index leverde 0,3 procent in.

In de AEX toonde kabelbedrijf Altice zich met een plus van 3,3 procent het beste jongetje van de klas. Verzekeraar NN Group sloot de rij met een min van 1,2 procent.

KPN

Het aandeel KPN won krap 2 procent. Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil maakte bekend zijn belang van 21 procent in KPN te hebben geclassificeerd als een bezitting die te koop staat. Het bedrijf zag zijn poging tot een overname in 2013 stranden.

In de MidKap ging de Rotterdamse chemicaliëndistributeur IMCD op kop met een winst van bijna 4 procent. IMCD profiteerde volgens marktpartijen onder meer van de sterke overslagcijfers van de haven in Rotterdam. Beter Bed klom 2,8 procent. Cijfers van de beddenfabrikant werden positief ontvangen.

Ericsson

In Stockholm dikte Ericsson krap 5 procent aan. De Zweedse fabrikant van netwerkapparatuur boekte in het tweede kwartaal meer omzet. De winst liep wel terug als gevolg van de kosten van een grote ontslagronde. Het Zweedse witgoedbedrijf Electrolux zag zijn beurswaarde met 1,5 procent afnemen, ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De Zweedse truckmaker Volvo, die ook met goede resultaten kwam, leverde een eerdere winst weer in. Het aandeel zakte 4,4 procent, nadat de topman van Volvo liet weten dat de piek in de Noord-Amerikaanse truckmarkt waarschijnlijk is bereikt.

De euro was 1,0857 dollar waard, tegen 1,0903 bij het slot van de beurzen in Europa op donderdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 50,45 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,4 procent tot 56,70 dollar per vat.