Nieuws Actueel

'Kleine minnen op Wall Street bij aanvang'

Van onze redactie 10 september 2015

Image 5228925

De Amerikaanse overheid meldde voor aanvang van de handel dat de eerste uitkeringsaanvragen vorige week zijn uitgekomen op 275.000, tegen 281.000 een week daarvoor. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Verder kwamen er cijfers over de Amerikaanse import- en exportprijzen. Na opening worden nog gegevens gepubliceerd over de groothandelsvoorraden en -verkopen in de Verenigde Staten.

Apple staat licht hoger voorbeurs na het verlies een dag eerder. Toen hield het bedrijf zijn jaarlijkse evenement waarbij verschillende nieuwe producten werden aangekondigd. Het concern presenteerde onder meer een grotere versie van de iPad, een vernieuwing van de iPhone en nieuwe mogelijkheden voor Apple TV. Beleggers waren echter niet onder de indruk en deden Apple in de uitverkoop.

Dow Jones

Donut- en koffieketen Krispy Kreme Doughnuts gaat hard omlaag in de handel voorbeurs. Woensdag nabeurs kwam het bedrijf met een winstwaarschuwing voor het hele boekjaar en tegenvallende resultaten naar buiten.

Transporteur Con-way staat juist flink in de plus. Het truckbedrijf wordt voor 3 miljard dollar in contanten overgenomen door distributeur XPO Logistics. Internetbeveiliger Palo Alto Networks meldde woensdag nabeurs goede resultaten en staat op koerswinst voor het begin van de handel.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1,5 procent in de min op 16.253,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 1,4 procent lager op 1942,04 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,2 procent naar 4756,53 punten.