Nieuws Actueel

Kleine minnen op Wall Street

Van onze redactie 31 maart 2015

Image 4835021

Na vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent lager op 17.902 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2080 punten. De door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 4930 punten.

Beleggers kregen gemengde berichten over de Amerikaanse economie. Vlak na opening bleek uit nieuwe cijfers dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten deze maand sterk is gestegen. Anderzijds werd gemeld dat de economische activiteit in de regio rond Chicago in maart opnieuw is afgenomen. Verder werd duidelijk dat de huizenprijzen in de VS in januari ongeveer even sterk zijn gestegen als verwacht.

Chevron

Olieconcern Chevron en grote industriële bedrijven als Boeing en Caterpillar stonden onderaan de Dow Jones met verliezen van ruim 1 procent. Ook zorgbedrijf United Health hoorde bij de grotere verliezers, met een min van 1,1 procent. Maandag won het bedrijf nog 2,5 procent, na de aankondiging van een miljardenovername.

De Dow werd aangevoerd door creditcardbedrijf American Express en de producent van netwerkapparatuur Cisco Systems. Beide wonnen 0,8 procent. Wal-Mart volgde met een plus van 0,5 procent.

Charter Communications

Charter Communications won 7 procent. De aanbieder van kabel-tv maakte bekend zijn branchegenoot Bright House Networks in te lijven voor ruim 10 miljard dollar.

Kantoorartikelenhandelaar Staples leverde bijna 2 procent in. Het bedrijf heeft van de Amerikaanse autoriteiten een verzoek ontvangen voor meer informatie over de geplande overname van Office Depot.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,4 procent naar 48,04 dollar. De euro werd dinsdag aan het begin van de avond voor 1,0735 dollar verhandeld, tegen 1,0745 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.