Nieuws Actueel

'Kleine openingsverliezen op Wall Street'

Van onze redactie 4 februari 2015

Beleggers kregen voor opening een cijfer voorgeschoteld over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Loonstrookverwerker ADP meldde dat er vorige maand 213.000 banen werden gecreëerd, tegen een herziene 253.000 in december. Economen hadden in doorsnee een groei met 220.000 banen voorspeld. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het banenrapport van de Amerikaanse overheid vrijdag.

Kort na opening komen nog cijfers naar buiten over de groei van de dienstensector in de Verenigde Staten.

Merck Autoconcern General Motors (GM) staat hoger voorbeurs, dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. Farmaceut Merck maakte daarentegen tegenvallende vooruitzichten voor 2015 bekend. Ook farmacieconcern Gilead Sciences kwam met negatieve berichten naar buiten.

De leveranciers van kantoorartikelen Staples en Office Depot kunnen rekenen op belangstelling. Staples neemt voor 6,3 miljard dollar in contanten en aandelen zijn branchegenoot over, na druk van een activistische aandeelhouder om te fuseren.

Olieprijzen De olieprijzen daalden woensdag na in de 4 voorgaande handelsdagen de sterkste opmars sinds 2009 te hebben gerealiseerd. De daling werd volgens handelaren ingegeven door speculatie op een verdere toename van de voorraden in de VS, waarover later op de dag cijfers worden bekendgemaakt.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen eindigde dinsdag met een winst van 1,8 procent op 17.666,40 punten. De brede S&P 500 steeg 1,4 procent naar 2050,03 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent vooruit naar 4727,74 punten.