Nieuws Actueel

Kleine plus voor Amsterdamse beurs

Van onze redactie 20 mei 2015

Image 4936612

Ook hielden ze hun kruit droog in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die na sluiting van de Europese beurshandel worden vrijgegeven. Omstreeks 15.45 uur noteerde de hoofdindex aan het Damrak 0,3 procent hoger op 500,70 punten terwijl de MidKap 0,4 procent zakte tot 755,85 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,3 procent. De Britse beurs was vlak.

Altice klom ruim 11 procent in de AEX en was daarmee veruit de grootste stijger. Het Franse telecomconcern neemt een belang van 70 procent in de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink Communications. Volgens mediaberichten zou Altice ook het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

KPN

Telecombedrijf KPN daarentegen ging aardig onderuit met een verlies van 3,6 procent. Daarmee was het de grootste daler onder de hoofdfondsen, nadat was gebleken dat grootaandeelhouder America Móvil een obligatie van bijna 2,3 miljard euro uitgeeft die omgezet kan worden in aandelen KPN. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI, dat met tegenvallende kwartaalcijfers kwam, speelde 2,5 procent kwijt.

In Londen klom Vodafone 4,3 procent. Topman John Malone van Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo, liet weten grote strategische voordelen in een fusie met het Britse telecomconcern te zien. Het Britse modehuis Burberry verloor ruim 5 procent na een winstwaarschuwing.

De euro was 1,1100 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 58,77 dollar. Brentolie steeg 1,5 procent in prijs tot 64,95 dollar per vat.