Nieuws Actueel

Kleine uitslagen op Wall Street

Van onze redactie 30 juli 2015

Image 5121237

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie hoger op 17.757 punten. De S&P 500 kwam ook nauwelijks in beweging en stond 0,1 procent hoger op 2110 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een plus van 0,5 procent, op 5134 punten.

De centrale bank gaf al herhaaldelijk aan dat de rente nog dit jaar kan worden verhoogd als de Amerikaanse economie herstel blijft tonen. Dat herstel bleek uit een eerste raming voor het tweede kwartaal, die wees op een economische groei van 2,3 procent. Verder bleek dat het aantal eerste aanvragen voor een ww-uitkering vorige week is gestegen.

Facebook

Facebook schaarde zich met een verlies van 1,5 procent onder de bedrijfsfondsen die moesten inleveren, nadat het de boeken had geopend. Hoewel de resultaten in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht, konden ze niet bekoren. Ook de resultaten van producent van schoonmaak- en verzorgingsmiddelen Procter & Gamble (P&G) vielen niet in goede aarde. Het aandeel leverde krap 4 procent aan beurswaarde in.

Colgate-Palmolive (min 1,4 procent) kreeg de handen ook niet op elkaar. Het bedrijf kampte met de opmars van de dollar, die druk zette op de omzet in markten buiten de Verenigde Staten. Toch wist Colgate wereldwijd meer tandpasta, deodorant, zeep en diervoeding te verkopen dan een jaar eerder.

Dat de pijn in de oliesector nog niet is geleden bleek ook bij ConocoPhillips (min 1,6 procent), dat vorig kwartaal diep in de rode cijfers dook. Het olieconcern kampte met lage olieprijzen en bijzondere posten.

Euro

Chipfabrikant NXP koerste 7,3 procent hoger. Het Nederlandse bedrijf met een notering in Amerika, zag de winst en omzet in het tweede kwartaal groeien.

De euro was 1,0929 dollar waard, tegen 1,0919 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 48,54 dollar. De prijs van Brentolie daalde een fractie tot 53,36 dollar per vat.