Nieuws Actueel

Kleine verliezen op afwachtende beurzen

Van onze redactie 14 april 2015

Image 4856533

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent lager op 507,47 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 783,22 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,6 procent.

Hekkensluiters in de AEX waren financieel concern ING en elektronicabedrijf Philips met minnen van 1,4 procent. Sterkste stijger was het Franse kabelbedrijf Altice met een winst van 1,9 procent na een positief analistenrapport van ING.

SBM Offshore

In de MidKap behoorde SBM Offshore tot de sterkste dalers met een verlies van 1,8 procent. Volgens zakenblad Quote voerde de bedrijfstop van de maritiem dienstverlener een actief beleid om de details van het onderzoek naar omkoping voor de buitenwereld te verhullen.

Alcatel-Lucent steeg in Parijs ruim 13 procent in beurswaarde. De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia bevestigde gesprekken te voeren over een mogelijke overname van zijn Franse branchegenoot. De onderhandelingen zijn volgens Nokia in een vergevorderd stadium, maar het is nog niet zeker dat ze tot een overeenkomst zullen leiden. Nokia zakte in Helsinki bijna 7 procent.

De euro werd verhandeld voor 1,0570 dollar, tegen 1,0585 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 52,18 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 57,95 dollar per vat.

ANP Archiefbeeld