Nieuws Actueel

Beperkte koersuitslagen op beurzen

Van onze redactie 20 mei 2015

Image 4935802

,,De beurzen blijven al met al redelijk liggen na de flinke winsten op dinsdag, en dat is wel een teken van kracht. De markt is vooral benieuwd wat de Fed gaat zeggen over een eventuele renteverhoging. Voor de eurozone blijft Griekenland de klok slaan en is het afwachten of er tijdens de EU-top later deze week een akkoord zal worden bereikt", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend vrijwel onveranderd op 499,25 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 754,85 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,4 procent. De Britse beurs ging licht omhoog.

Altice

Altice klom ruim 7 procent in de AEX. Het Franse telecomconcern neemt een belang van 70 procent in de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink Communications. Volgens mediaberichten zou Altice ook het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

Telecombedrijf KPN was de grootste daler met een min van meer dan 4 procent, nadat bleek dat grootaandeelhouder America Móvil zijn belang in KPN verder wil verkleinen. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI, dat met tegenvallende kwartaalcijfers kwam, volgde met een verlies van 3,5 procent.

Vodafone

In Londen klom Vodafone 3,5 procent. Topman John Malone van Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo, liet weten grote strategische voordelen in een fusie met het Britse telecomconcern te zien. Het Britse modehuis Burberry verloor ruim 4 procent na een winstwaarschuwing.

De euro was 1,1113 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 58,59 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs tot 64,84 dollar per vat.