Nieuws Actueel

Kleine winkeliers tegen zondagopenstelling supermarkten in Hengelo

Van onze redactie 12 januari 2015

Om de omzet overeind te houden zouden ook de kleine specialisten op zondag door moeten gaan. Eddy Weegink, met een groente- en fruitwinkel in Hasselo en bestuurslid van de ondernemersclub, voelt daar, mede door de toenemende personeelskosten, niets voor. Het verbaast hem dat de grutters staan te springen om een zondagopening. Het betekent volgens Weegink alleen maar een omzetverschuiving voor de supermarkten ‘terwijl de kleine ondernemers kapotgaan.’ „Want wat een supermarkt zondags verkoopt, verkopen wij niet meer.”

Vraagtekens

Ook Charles Leurink, voorzitter van de ondernemersclub in winkelcentrum Groot Driene en eigenaar van een slagerij zet zijn vraagtekens bij de zondagopenstelling. Hij stelt dat zijn klanten het nut hiervan niet inzien. „Ze vragen zich af waarom dat zou moeten. De winkels zijn zes dagen per week open, ook vaak ’s avonds. En ik zou wel eens willen weten wat een supermarkt eraan verdient om ook op de zondagen te draaien.”

Een weerwoord komt van Willem Boddeman, eigenaar van de Albert Heijn-vestiging in de Hengelose Es. Hij signaleert dat steeds meer Hengeloërs op zondagen boodschappen doen in de buurtgemeenten. Om te voorkomen dat de omzet naar de buurtgemeenten stroomt, is hij voorstander van openstelling op zondag.

Foto: Wouter Borre