Nieuws Actueel

Kleine winsten verwacht op Wall Street

Van onze redactie 7 juli 2015

Image 5062798

Voor verdere richting wordt volgens kenners gewacht op woensdag, wanneer de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve openbaar worden gemaakt. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over de timing van een renteverhoging door de centrale bank.

Ook trapt aluminiumconcern Alcoa dan het cijferseizoen af. Een handelaar van LLB Asset Management gaf aan voorlopig aan de zijlijn te blijven staan en de markt in de gaten te houden.

Schuldencrisis

Chipmaker AMD weet de aandacht op zich gericht. Het bedrijf kwam met een omzetwaarschuwing naar buiten en stond in de voorbeurshandel flink in het rood. Aan het overnamefront maakte Horizon Pharma bekend Depomed te willen kopen voor circa 3 miljard dollar.

Amerikaanse beleggers reageerden maandag nog vrij laconiek op de laatste ontwikkelingen in de Griekse schuldencrisis. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 17.683,58 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2068,76 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4991,94 punten.