Nieuws Actueel

Kleinere werkplekken voor kortere periode te huur in Javatoren Almelo

Van onze redactie 22 oktober 2015

Javatoren Almelo Lenneke Lingmont

Initiatiefnemer is Frame Offices, dat in Leiden en Rotterdam al kantoorgebouwen op deze manier heeft ingericht. De Almelose Javatoren volgt als derde project.

Hotellobby De begane grond wordt ingericht als een soort hotellobby. Er komt een receptie met telefonistes, die voor alle huurders de telefoon kunnen beantwoorden en gasten ontvangen. Er komt een restaurant, waar huurders en bezoekers kunnen ontbijten en lunchen en er wordt catering aangeboden voor bij besprekingen. Die kunnen onder meer plaatsvinden in één van de twee vergaderzalen die in het gebouw komen en die los verhuurd worden en daarmee voor iedereen toegankelijk zijn.

Flexplekken Op de verdiepingen komen verschillende soorten werkplekken. Er zijn kantoren van 100 vierkante meter, waar bedrijven met meerdere mensen kunnen werken. Maar ook flexplekken, waar individueel een werkplek gehuurd kan worden, van een middag tot vijf dagen in de week.

Korte periode De Javatoren is nu tien jaar in gebruik en het is al die jaren lastig gebleken om de grote kantoorruimtes te verhuren. De werkwijze van Frame Offices, waarbij kleine ruimtes voor een korte periode (minimaal een jaar) verhuurd worden, is steeds populairder en wordt al in diverse kantoorpanden toegepast.

TenCateDe bovenste verdiepingen van de Javatoren worden gebruikt door de directie van TenCate. De gemeente Almelo huurde ook een aantal verdiepingen, maar is uit de Javatoren vertrokken omdat alle ambtenaren in het nieuwe stadhuis gehuisvest zijn. Daardoor is er veel leegstand in de toren. De hoop is dat die wordt opgelost met het aanbod van de kleinere kantoorruimtes. In het pand komen verschillende werkplekken die door alle huurders gebruikt kunnen worden. Ook wordt gezorgd voor wifi en telefonie. De nieuwe werkplekken moeten aan het eind van dit jaar klaar zijn.

Foto: Lenneke Lingmont