Nieuws Actueel

Kleinschalig ondernemen in 'Je Winkeltje' in Oldenzaal

Van onze redactie 21 september 2015

Robin Bruins Carlo ter Ellen

Het concept bestaat al langer. De winkelketen 'Je Winkeltje' ook, die in februari zijn eerste vestiging opende in Hengelo en binnenkort een zaak heeft in Lochem. In Hengelo bleek het al een succes. 'Dat moet ook in Oldenzaal kunnen', dacht Robin Bruins, die zelf actief was in 'Je Winkeltje' in Hengelo. De nieuwbakken ondernemer zegde zijn baan op en probeert het concept nu ook in Oldenzaal tot een succes te brengen.

Tevreden Hoewel hij pas sinds twee weken begonnen is, is het overgrote deel van de schappen al gevuld. Met regelmaat stromen mensen binnen om zich te laten informeren over de prijzen van de schappen. "Van de 87 schappen, zijn er nu ongeveer 65 bezet. Het gaat de goede kant op", zegt Bruins tevreden. "Maar zaterdag zijn de eerste twee weken afgelopen", vervolgt hij. "Dan stoppen sommigen ermee. Maar dat is ook weer het mooie van dit concept; het zorgt voor een afwisselend assortiment."

Rommeltje Voor 25 euro kan er voor een eerste week een stellingkast worden gehuurd, bestaande uit vijf schappen. In de resterende periode kost het 20 euro per week. Bij het inrichten van de schappen geeft Bruins de mensen veel vrijheid. "Alleen 18+-artikelen, drank en drugs zijn niet toegestaan", somt Bruins op, die regelmatig ziet dat het ondernemersbloed niet iedereen gegeven is. "Soms maken mensen er een rommeltje van, of vragen ze buitensporige bedragen voor tweedehands artikelen. Als ze daar open voor staan, probeer ik ze daarin te begeleiden."

Ambitieus Toch houdt een meerderheid van de 'handelaren' er geld aan over. "Ik denk dat op twee of drie mensen na, iedereen er tot nu toe winst uit heeft gehaald", vermoedt de ondernemer. Ondanks dat hij nog maar net begonnen is met 'Je Winkeltje', is Bruins ambitieus. "Als het goed blijft lopen, wil ik wel verhuizen naar een groter pand. Want van de ketens die dit concept hebben in Nederland, is deze op dit moment de kleinste", zegt Bruins, die het ondernemen in zijn winkel voorlopig wel ziet zitten. "Ja, nu ben ik mijn eigen baas. Dit wil ik tot mijn 65e blijven doen."

Robin Bruins in zijn nieuwe winkel aan de Deurningerstraat. 'Je Winkeltje', waar mensen een schap kunnen huren en hun eigen spullen kunnen verkopen. Foto: Carlo ter Ellen