Nieuws Actueel

KLM boost dochter Transavia

Rik Nizet 20 oktober 2015

Transavia luchtvaart 335

Air France-KLM voert zijn capaciteit de komende winter met 1,5 procent op. De groei vindt vooral plaats bij budgetdochter Transavia, waar ruim 9 procent meer stoelen worden ingezet, maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie dinsdag bekend.

Naast de groei van Transavia wordt de capaciteit op langeafstandsvluchten met 1,7 procent uitgebreid. Vooral vluchten naar Noord-Amerika en het Caraïbisch gebied worden opgevoerd. Eerder werd al gemeld dat onder meer de KLM-vlucht naar het Japanse Fukuoka wordt geschrapt.

Verkleining capaciteitAir France-KLM snijdt in het vliegverkeer binnen Europa: op de middellange afstanden wordt de capaciteit met bijna 2 procent verkleind. Hierbij gaat het niet om vluchten vanaf Schiphol en vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, maar om vluchten vanaf Orly in de Franse hoofdstad en vanaf regionale vliegvelden in Frankrijk.

Air France-KLM werkt al langere tijd aan een grotere rol voor prijsvechter Transavia binnen de luchtvaartgroep. De Franse tak maakt al langer een sterke groei door, in Nederland gaat vanaf komend voorjaar de capaciteit flink omhoog. Daarnaast wordt gewerkt aan plannen voor filialen in andere Europese landen.

Regionale luchthavensEerder deze maand werd al gemeld dat Transavia in Nederland zijn vluchten gaat concentreren op Schiphol en de regionale luchthavens Eindhoven en Rotterdam. De vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport gaan uit de dienstregeling. De Nederlandse prijsvechter wil minder afhankelijk worden van toeristen en ook zakelijke reizigers trekken.