Nieuws Actueel

KLM is het zat en schrapt vluchten

Rik Nizet 17 maart 2015

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt in de eerste weken van mei meerdere vluchten als gevolg van het uitblijven van een cao-akkoord. Dat bevestigde een woordvoerder van KLM maandag na berichtgeving van vakbond FNV Cabine.

Volgens de luchtvaartonderneming is het niet mogelijk om nog enkele weken door te praten zonder vluchten te schrappen. In de nieuwe cao wordt onder meer extra productiviteit verlangd van het personeel. Zonder een akkoord zullen daardoor vluchten naar nieuwe bestemmingen als het Canadese Edmonton tot nader order worden uitgesteld. Mogelijk worden meer vluchten of bestemmingen geschrapt.

Tijdelijke hulpKLM had de bonden om tijdelijke hulp gevraagd, vooruitlopend op een mogelijk akkoord waarover wordt onderhandelt. Alleen FNV Cabine was bereid KLM met een "tijdelijke hulpvraag” te ondersteunen.

Het is niet bekend hoeveel vluchten en passagiers gedupeerd worden door het schrappen van vluchten en bestemmingen.

CAOKLM en de vakbonden zijn al langer in overleg over nieuwe cao-afspraken. Onder meer het gegeven dat de luchtvaartmaatschappij bij zijn voorstel blijft om weer een jaar de nullijn te hanteren en personeel vraagt atv-dagen in te leveren is tegen het zere been van de bonden.