Nieuws Actueel

KLM-piloot laakt top

Rik Nizet 2 maart 2015

Piloot vliegen 335

KLM-piloten slaan groot alarm over de belabberde concurrentiepositie van de Air France-KLM Groep. Dat schrijft De Telegraaf.

"Die kalft alsmaar verder af. Er is geen duidelijk aanvalsplan in Parijs, terwijl de urgentie hoog is", zegt voorzitter Steven Verhagen van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers VNV tegen De Telegraaf.

"Met het loslaten van de winstdoelstelling en alleen maar snijden in kosten en harder werken, gaan we het niet redden. We worden helemaal kapot gevlogen door de gesubsidieerde Midden-Oosten-maatschappijen. We zien dat steeds meer van onze passagiers afhaken, omdat ze elders een beter en vaak ook nog voordeliger product krijgen. Dat is een levensgevaarlijke ontwikkeling", waarschuwt Verhagen.

KapitaalinjectieAir France-KLM moet het roer volgens hem rigoureus omgooien om het tij te keren. "Een nieuwe kapitaalinjectie is hard nodig. Het vliegbedrijf moet vers geld hebben om veel sneller te investeren in kwaliteit en de prijzenslag te kunnen volhouden. Er is ook behoefte aan een eigentijdse verkoopstrategie."