Nieuws Actueel

KLM: Schiphol verantwoordelijk voor financiële impact maatregelen

Luchtvaartmaatschappij KLM houdt Schiphol verantwoordelijk voor de financiële impact van de maatregelen die de luchthaven donderdag heeft aangekondigd. Deze zomer kunnen onder meer vanwege personeelstekorten minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. Daarom moeten er vluchten worden geschrapt.

ANP 16 juni 2022

ANP160622231 1

De slotcoördinator van de luchthaven gaat in overleg met de verschillende luchtvaartmaatschappijen om de aantallen te bereiken. In juli zijn er volgens Schiphol dagelijks zo'n 13.500 stoelen te veel als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. "Met de huidige informatie die we hebben gekregen van Schiphol is de verwachting dat het niet nodig zal zijn om bestaande boekingen op grote schaal te annuleren", laat KLM weten.

KLM "onderschrijft de noodzaak om aanvullende maatregelen te nemen", zegt een woordvoerster. De maatschappij benadrukt dat het gedwongen reduceren van opstappende passagiers zeer ongewenst is en "eenmalig en kortstondig" moet zijn. "Het kan niet zo zijn dat de gebruikers van de luchthaven structureel opdraaien voor de capaciteitsproblemen van Schiphol", aldus KLM.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws