Nieuws Actueel

Klok op hol bij An Vosters in Reusel (video)

Van onze redactie 26 januari 2015

Het is dat Femke er meteen een opname van maakte met haar mobiel. Anders had niemand me geloofd.”

Een dag later, met twee van haar dochters aan tafel in haar appartement in zorgcentrum Mariahof, kan er om gelachen worden. “Maar midden in de nacht kon ik niet lachen,” zucht An. Erg spraakzaam is ze niet geworden door het voorval. “Echt, ik dacht dat onze pa me kwam haole,” zegt ze.

Onverklaarbaar

Verzorgster Helma Schoofs, die even later binnen loopt, bevestigd het verhaal. Zij heeft het filmpje van haar collega ook gezien. “Er wonen hier veel mensen die tal van dingen zien die er niet zijn. Hier blijkt het anders te zijn, alleen kunnen we niet verklaren wat er aan de hand was.”

An (85) is al bijna dertig jaar weduwe. Ze woont nu ruim twee jaar in de Mariahof en kreeg de klok van haar kleinzoon Roy die hem op de kermis gewonnen had. Nu is het voorval met de klok een van de spaarzame hoogtepunten, het voorval wordt daarom bij de koffie breed uitgemeten. Maar er was een periode dat An bij dit soort zaken niet stil kon staan. Ze bracht maar liefst twaalf kinderen groot, dat was een periode in haar leven dat het vooral aanpakken was.

Trouwring

Als ze met haar dochters nog enkele andere opmerkelijke zaken uit haar leven benoemd, komt ook het terug vinden van haar trouwring aan de orde. “In de glasbak gevallen bij het wegbrengen van het glas. De chauffeur van de container vond de ring terug op een randje aan de binnenkant van zijn vrachtwagen.”

De dochters Toos en Annemie zijn het erover eens, dat er ergens magische krachten aan het werk zijn, al sluiten ze bij de klok een technische verklaring niet uit.

Pluk de dag

An, die haar bijnaam over hield aan haar huwelijk met die van Boerke snip, kijkt intussen al weer uit naar het volgende hoogtepunt van de dag. De warme maaltijd wordt aangekondigd. In de mooie momenten die haar dit leven nog gegund zijn, plukt ze de dag. Een klok met kuren kan daar niets aan veranderen.